​Fællesskabet

At Danse Med Livet

Nyhedsbrev - December 2019

Julen sig nærmer og året går på held. December er en måned, som byder på julehygge og traditioner, men det kan også være en svær måned, hvor man bliver mindet om, at familien måske ikke er så tæt på, som man kunne ønske sig det. I At Danse med Livet vil vi jule ”igennem” og hygge til og med den 21-22. dec.. De frivillige har gjort deres yderste for at glæde os i denne måned og der bydes på et helt katalog af aktiviteter. Så hold tungen lige i munden - God læselyst 😊

Lidt om, hvad der skete i måneden, der gik...

Ungenetværksdag d. 4. nov.

Center for mental sundhed havde arrangeret ungenetværksdag, først internt for foreningerne med oplæg ved Gitte Lykkehus, institutionsleder ved FGU Fyn og Jens Galshiøt, kunstner og debattør. Siden var alle foreninger samlet i rådhushallen, hvor ansatte i kommunen kunne orientere sig i de forskellige foreningers tilbud. Katrine og Stine var med som repræsentanter for At Danse Med Livet.

Møde om foreningssamarbejde d. 7. nov.

At Danse Med Livet inviterede til møde om samarbejde mellem foreninger i Odense, der henvender sig til psykisk sårbare mennesker. Syv foreninger var repræsenteret samt Frivillig Center Odense og frivilligkonsulent fra Odense kommune. Det var spændende at høre om de forskellige foreninger og bliver mere bevidste om, hvor vi adskiller os fra hinanden, og hvor vi er ens. Til slut var der brainstorm på samarbejdsmuligheder. Der kom bl.a. forslag om deling af lokaler, mulighed for fællesspisning på tværs af foreninger, fælles foredrag og uddannelse af frivillige, gå-ture og samtalesalon.

Frivillig Center Odense vil indkalde til næste samarbejdsmøde, hvor vi håber på at kunne blive mere konkrete.

Uddannelsesdag d. 9. nov.

En stor tak til de frivillige for engagement og initiativ på uddannelsesdagen. Mange nye aktiviteter og samarbejder kom på bordet og vi kom i dybden med, hvad det er, at det fælles tredje og fællesskabet gør for os. Hvordan det at fordybe sig i noget, gør at vi er tilstede lige nu og her og ikke i bekymring og spekulation. Frivilliggruppen mødes igen til februar.

Temadag på UCL om frivilligt socialt arbejde d. 12. nov

Anne og Katrine repræsenterede foreningen og vi fik mange gode snakke med de studerende og et glædeligt gensyn med de andre foreninger.

SamtaleCirklen

Netværksgruppen er blevet en åben gruppe og har skiftet navn til samtalecirklen. Se under aktiviteter.

Atelieret torsdag

I december måned kan du finde Anne vores praktikant i atelieret om torsdagen fra 12-15. Her vil hun være behjælpelig med sy og male projekter. Anne er uddannet designer. 😊

Aktiviteter

Blid yoga med Anne

Anne inviterer til blid yoga og afspænding (yoga nidra). Alle kan være med. Interesserede møder op i køkkenet på Hunderupvej 103 kl. 10.50 og I følges sammen til yogalokalet i kælderen. Tag behageligt tøj på som du kan bevæge dig i.

Finder sted: hver mandag kl. 11-12.30

Krea med Stine

Kom og afprøv fingerfærdighederne med hama perler. Der vil være inspiration til jule og påske pynt, de hyggelige og farverige højtider, men også plads til fri kreativ udfoldelse. Den 2. december også med julepyntning i atelieret. 😊

Finder sted: hver mandag kl. 13-15

Vi åbner Julekalender og tænder lys

Kom og vær med til at tænde lys og åbne julekalender. Tænd lys for nogen eller noget, - noget som er vigtigt for dig!? Vi tænder lys, synger en julesang og åbner julekalender – en Odense Kalender som Tore True har sponsoreret – Tak til Tore!! Vi vil åbne 6 - 7 låger ad gangen.

Finder sted:

​mandag d. 2. dec. kl. 12.30

​tirsdag d. 10. kl.13.30 ​

torsdag 19. dec. kl. 13.30

SamtaleCirklen

Vil du være med i vores samtalecirkel​?

​Cirklen er åben for alle, der er medlem af foreningen mænd såvel som kvinder. Gruppen er et samtaleforum, hvor vi vender det, der ligger os på sinde og er en udfordring i vores liv lige nu.

Vi følger en bestemt model, når vi deler vores oplevelser og tanker. Modellen bygger på association og vi oplever, at den er meget givende fordi den giver mulighed for at lære af hinandens erfaringer.

Vi mødes en til to gange om måneden og møderne varer ca. 1 1/2 time.

​Vi håber, at du har lyst til at være med!

​Sms til Maria for tilmelding senest dagen før et møde. Maria: 20 65 12 57

Finder sted: mandage kl.17.30-18.55 d. 2. og 16. dec.

Skriveværksted

Et lille og hyggeligt værksted for dig, der har lyst til og brug for et roligt sted at slappe af og være kreativ med dine ord. Vi bruger skriveriet som spirende og healende værktøj. Vi støtter hinanden og øver os i at bringe ordene og den kreative proces i spil.

Alle kan være med :-) Hjertelig velkommen til skriveværksted, Katrine ♥

Finder sted: mandage kl. 19.05-21.00 d. 2. og 16. dec.

Udedag i Rødegaardsløkken d. 3. dec.

I anledningen af at vi henter brænde, holder vi åbent i kolonihaven. Helle og Tristan henter brænde og vi andre hjælper med at stable, når det ankommer. Tola vil lave bål og måske vi rister 1 pølse eller 2. Medbring gerne vand og noget varmt på termokanden. P.g.a. mørket lukker vi kl. 16.00

Finder sted: tirsdag d. 3. dec. kl. 12-16

Brætspil og matadormix
I brætspil og matadormix spiller vi ikke nødvendigvis brætspil, men også gerne kort og andet, der skulle være lyst til. Heidi sætter spillene på bordet og brygger kaffe, så er det bare at spille løs. Velkommen til en hyggelig eftermiddag.

Finder sted: tirsdage kl. 15-17 d. 10. og 17. dec.

Hækling med Dorte

Dorte guider os på vej, når stofgarnet bliver fundet frem. Vi hækler kurve og tasker, - tager den med ro og hjælper hinanden. Vi spiser frokost sammen, så tag madpakken med. :-)

Finder sted: torsdage kl. 10-13 d. 5. og 19. dec.

Cykeltur

Cykeltur til Stige Ø og gåtur ud forbi Sorte husene. Husk vand, madpakke og varme drikke. Vi mødes ved skulptur foran Fyens Stifstidende kl. 12.00.

Sms Helle for tilmelding senest dagen før på 61 40 27 49

Vi ses Helle og Maria 😊

Finder sted: lørdag d. 7. dec. kl.12-16

Mad i låget – Glad i maven

Fællesspisning. - Vi spiser og hygger sammen. Har du lyst til at være med til at forberede maden, er du hjertelig velkommen sammen med Helle og Torben. Denne dag står menuen på julemad :-)

Vi hjælper hinanden med oprydningen.

Tilmelding til Torben senest kl. 13 dagen før på 30 28 10 04.

Madlavningen går i gang kl. ca. 16.15-17.00 og vi spiser kl. 18.00. Velbekomme 😊

Finder sted: tirsdag d. 10. dec i atelieret kl. 17-20

Æbleskiver i stearinlysets skær

I anledningen af julen og Luciadag d. 13. dec. vil vi denne dag tænde lys og Tristan vil bage æbleskiver til kl. 12. Kom til nogle hyggelige timer i stearinlysets skær og måske lidt stille julemusik.

Finder sted: torsdag d. 12. dec. kl.12-14.30

Juleafslutning i atelieret

Den 20. dec. holder vi juleafslutning i atelieret. Vi ønsker hinanden glædelig jul med julefrokost, pakkespil og sang. Medbring 2 pakker til pakkespillet, - ting som måske trænger til et nyt hjem 😉

Hvis du gerne vil have andet end postevand til maden medbring da din egen drikkelse (ingen alkohol).

Programmet for dagen

Kl.11.00: Vi anretter og dækker bord

Kl.12:30: Julefrokost

Kl.14.30: Pakkespil

Kl. ca. 16. – 16.30: Vi rydder op

Tilmelding: Du tilmelder dig til Katrine på 51 42 19 90 eller skriver dig på i atelieret senest onsdag d. 18. dec. og oplyser, om du deltager i hele arrangementet eller kun dele af det.​😊

Næsten Solhverv i Elmelund

Så er planen for den, næsten, mørkeste dag på plads. 😊

Vi holder Solhverv en dag før tid i Elmelunden. En tur med bål og overnatning (til dem der har lyst). Vi regner med at starte kl. 12

Program

·​Kl. 12-14 klargøring af ly og bålplads

·​Kl. 15-18 vi tilbereder maden

(det bliver mørkt mellem 16 og 17)

·​Kl. ca. 18 vi spiser

·​Kl. 18-? bål og lys i mørket.

·​Overnatning

Tiderne i programmet er cirka-tider, det vigtigste for os, er at være ude og lade de ting ske, der sker. Det skal være afslappende og vi regner da også med at ikke alt går efter planen… det er planen. 😊

Det er dog vigtigt for os at høre fra dig, om du vil spise med eller/og overnatte?

I forhold til spisning vil vi lave noget kød på gammeldags maner, nedgravet med varme sten og rodfrugter tilberedt på bål. - Vi deler udgifterne til maden. Medbring egen service, kop og bestik, vand mm..

Overnatning. - Det er vinter, så der er brug for en god sovepose og uldent undertøj. Et uldtæppe eller lignende at trække over sig, er heller ikke dumt (også når man sidder ved bålet). Det er også en god ide med et fornuftigt liggeunderlag, som bør have en høj R-værdi (R-værdien fortæller, hvor godt det isolerer dig mod at blive underafkølet.).

Som altid er det ikke nødvendigt at være med hele vejen. Har du lyst til at kigge forbi en kort stund, er det kun hyggeligt.

Vi… altså Tristan og Tola… Håber du vil komme og sige farvel til den mørke tid med os.

Kom. 😊

Tilmelding senest d. 20. dec. kl.10.00 til Tola på sms 31 33 79 33

Finder sted: 21.-22. dec. fra kl.12 i Elmelund

Odense Kalenderen

Interessen for Odense Kalenderen har været stor – dejligt!! Desværre mangler vi et par MobilePay indbetalinger. Måske det er gået for stærkt med betalingen og man kun har fået indtastet beløb og ”Jul” i kommentarfeltet, men glemt at sende pengene.. Hvis du har købt en julekalender og betalt med mobilepay, vil du så være sød at tjekke det. Kan ses under aktiviteter på mobilepay.

Betaling til Olivia Abildgaard på 40 80 19 52.

På forhånd tak!

Vi forventer at være tilbage efter jul og nytår d. 6. januar 2020

Vi ønsker alle en glædelig december <3

Kærlige hilsner

At Danse Med Livet

Du kan også tilmelde vores nyhedsbrev her på hjemmesiden

​​

Er du så uheldig, at nyhedsbrevet fra At Danse Med Livet altid ender i din spam?

Så tilføj info@atdansemedlivet.dk til dine kontakter, det skulle hjælpe.

Følg i øvrigt med i nyt på vores hjemmeside www.atdansemedlivet.dk og på facebook 😊