Nyhedsbrev

Fællesskabet

At Danse Med Livet

Nyhedsbrev oktober 2020

Kære Alle

Hjertelig velkommen til en ny måned i At danse med livet med aktiviteter og nye frivillige . Vi vil nu for alvor begynde at tage vores nye lokale i brug og fortsat lave aktiviteter i kolonihaven. Vi glæder os til at møde Jer i de forskellige interessefællesskaber.

Genralforsamling

Den 17. september blev der afholdt generalforsamling i Rødegårdsløkken. Tak til alle de fremmødte og for Jeres input!! Efter generalforsamlingen blev der spist suppe lavet over bål og brød bagt på grillen – tak til Torben og Helle for dejlig mad! 

Der blev valgt nye til bestyrelsen og den ser således ud nu:

Olivia Jørgensen, formand

Torben S. Jakobsen, næstformand

Stine Sevel, kasserer/sekretær 

Dorte Vildsø, bestyrelsesmedlem

Maria Bay, bestyrelsesmedlem

Peer Locher, suppleant og revisor 

Lars Brams, suppleant

Connie Hansen, suppleant 

Corona

Alle spørger nok sig selv, hvad nu med corona..?? Vi har fået følgende besked fra Frivilligcenter Odense:

Corona og din forening

Pas fortsat godt på hinanden og følg myndighedernes anbefalinger.

I bør overveje, hvilke aktiviteter I kan afholde og hvordan. På nuværende tidspunkt fortolkes myndighedernes anbefalinger ikke som en opfordring til en ny nedlukning.


De bedste hilsner Frivilligcenter Odense

Vi har derfor valgt at afholde vores 2 nye kreative aktiviteter indendøre. Der kan max være 7 i lokalet fordelt ved 2 forskellige borde, der vil være adgang til håndsprit og mundbind. Tovholder sørger for at der sprites af på borde og stole før og efter aktiviteten og alle opfordres til at vise hensyn, holde afstand, spritte af og hoste i ærmet. Er du det mindste i tvivl om, at du er syg, vil vi bede dig om ikke at møde op. Hver også opmærksom på om du er særligt udsat i forholdet til covid 19. Medbring eget krus til drikkelse, så har vi som sædvanlig kaffe og te på kanden. 🙂

Du skal derfor også tilmelde dig til vores tovholdere, om du kommer. Det kan du gøre løbende også på dagen. Husk også at melde afbud, hvis du bliver forhindret, så kan en anden få din plads. Du tilmelder dig som sædvanligt ved at sms’e. 🙂

Adgang til foreningens lokale

Indgangen til foreningens lokale ligger ved kældernedgangen på Thuresensgade 35 til højre for Butikken, Nansensgade 15.

Du sender en sms til tovholder, når du kommer og vil blive hentet. (Tag evt. i døren måske den står åben.) Er du der fra starten står tovholder klar til at hente dig.

Nye vinduer mm.

I sidste uge af oktober får vi nye vinduer, vi håber, at det ikke kommer til at kolidere med vores aktiviteter. Der ud over skulle der også være en varmepumpe på vej..

I denne uge håber vi, at der vil blive sat lamper op, så vi er køreklar til næste uge.

Havehygge

Stine slutter med havehyggen for i år og holder en pause i oktober måned, da hun har rygende travlt. Hun håber at vende tilbage til november med nogle fredagsgåture.

Som kasserer i foreningen, vil hun i denne måned arbejde mandag d. 12. og 26. oktober.

Så det er her, at du kan forvente svar på mails eller evt. overførsel af penge.

Sammen i At danse med livet

Hvordan er det egentlig, at vi er sammen i At danse med livet? Det snakker jeg ofte med nye medlemmer om… Vi er gerne sammen om en aktivitet, som der er mulighed for at fordybe sig i og måske få et frikvarter fra svære tanker…

Man byder ind med det man kan og er altid velkommen til at trække sig og sidde for sig selv, hvis man har brug for det og bare være. Vi skal ikke fikse hinanden, men får tit en god snak om, hvad der kan være svært i livet – det som vi øver os i at være med, om det er stress, angst eller depression. Vi skal heller ikke overbevise hinanden om, at vi har ret, nogen gange må vi bare konstatere, at vi ikke bliver enige og at det er helt ok!! At kunne sige til og fra i livet generelt og i sociale sammenhænge er en livslang øvelse for de fleste mennesker, så hvis det føles svært er det forståeligt og det er også et tilbagevendende snakke-emne. Vi øver os, og gør hvad vi kan hver i sær, så alle kan føle sig trygge og velkomne. Rent praktisk husker vi at rydde op efter os selv og hjælper hinanden, når der er brug for det.

Aktiviteter

Strikke- og hæklehygge i kolonihaven 

Tag hækle- eller strikketøjet med, så vil vi sammen nørkle løs og hjælpe hinanden. Kom også gerne, hvis du er nybegynder. Medbring så vidt muligt dit eget garn mm.. Hvis du har brug for garn, har vi også, så får du en pose med navn, hvor det opbevares. Tag gerne madpakke med, så spiser vi sammen. Selvom du hverken er til strik eller hækling, er du hjertelig velkommen alligevel. 

Vi glæder os til at se Jer – Dorte og Henriette 🙂 

NB!Ved dårligt vejr er vi i Nansensgade og giver besked på sms til de tilmeldte. 

Tilmelding til Henriette senest dagen før kl. 19 på sms 52 55 03 43 

Afholdes torsdage d. 1. – 29. okt. fra kl. 10-13 i Rødegårdsløkken 332

Udeliv

Hej er du ”udeinteresseret”, så kom og vær med når Tola og Tommy inviterer til en hyggelig snak om udeliv i Elmelund, kolonihaven og ?? 

Her vil blive plads til at komme med forslag og idéudvikle. 

Afholdes tirsdag d. 6. okt. kl. 16-17 i kolonihaven Rødegårdsløkken 332

Mad i Laget – Fællesspisning 

Torben og Helle vil stå for al madlavningen og fordeler maden. Du medbringer selv drikkelse, service og bestik.Har du lyst til at være i haven er der åbent fra kl. 14 og der spises kl. 17. 

Vi glæder os til at se Jer til chilli con carne – velbekomme! 

NB!Er du ikke medlem af foreningen betaler du kr. 25,- i kontanter for at spise med. 

Tilmelding til Torben sms senest kl 13.00 på dagen 30 28 10 04 

Afholdes tirsdag d. 6. okt. kl. 17- 19 i kolonihaven Rødegardsløkken 332

Krea café

Kære alle, Tirsdag den 6. oktoberstarter vi vores kreative café i foreningens hyggelige kælder påNansensgade 15.Her er alle velkomne til at tilbringe hyggelige timer sammen, hvor der vil være mulighed for at lave mange forskellige kunstneriske ting – alt lige fra tegning, maling, skulpturer, batik, smykker, papmaché, collager m.m. Vi sætter rammerne og kommer med nogle input fra gang til gang, hvor man kan deltage i det man har lyst til. Vi er også meget åbne for jeres forslag i forhold til, hvad I kunne tænke jer at lave. Endvidere er man også velkommen til bare at være, evt. spille spil eller læse i en bog. Det allervigtigste er, at vi får nogle gode timer med plads til samvær og kunstneriske udfoldelser. I caféen vil Katrine og Inga være de frivillige tovholdere, som I vil komme til at møde og være samme med, så derfor lidt om dem. 

Katrine:Jeg er en kvinde midt i trediverne, tidligere gymnasielærer (dansk og psykologi), der elsker at udfolde sig kreativt. Jeg har været på kunsthøjskole og nyder at male med både akvarel, akryl og kul, er lige nu optaget af collager, som jeg sidder derhjemme og nørder med. Jeg bor midt i Odense C og ynder endvidere at tage på forskellige kunstbesøg i byen, hvor årskortet til Brandts klædefabrik flittigt bliver brugt, så måske er der også en mulighed for at vi kan tage ud og opleve noget kunst sammen. Desuden er jeg tingfinger og det er utroligt hvilke skatte af andres skrald man kan finde i byen og fikse op til nyt genbrugsguld, hvilket vi også kan arbejde med.

Inga:Uddannet folkeskolelærer i billedkunst og religion.Jeg er 63 årog frisk på nye udfordringer.

Jegharinteresseret mig forkunstterapi ogpersonlig udviklinggennem livet. Væretpå højskolegennem flereårmed kurser indenforakvarel, filosofi,naturabstraktioner, vandring, ikon,humormm..Medlem i kunstnergruppe ”Kamal”. Personlig kendskabtil stress, depression,og væretpårørende til kronisk syg ognuafdød.Jeg finder ro og inspiration i naturen, gennem kunst, yoga, vandring, roning og Qigong. 

Vi glæder os til at se Jer og dele vores interesseriet eksperimenterende rum gennem leg med skulptur, collage, tryk og være sammen i et levende fællesskab. 

Medbring gerne madpakke og husk krus til kaffe eller te.

Med venlig hilsen fra Inga og Katrine

Tilmeldingløbende også på dagen til Katrine på sms 20 64 04 90

(max 5 deltagere, – husk afbud hvis du bliver forhindret)

Afholdes tirsdage: d. 6. og 20. okt. – d. 3. og 17. nov – d. 1. og 15. dec. kl. 11-14.30

Onsdage i Rødegårdsløkken 

Vi mødes til hyggeligt samvær, sysler sammen eller hver for sig. Læser en bog, får en snak. Måske et nyt haveprojekt skal søsættes. Jeg vil være i gang i haven – måske du vil være med? Tag madpakke og drikkelse med. Husk krus til kaffen. Der er også mulighed for en snak med frivilligkoordinator. 

Husk passende beklædning i forholdet til vejret! Der vil blive indkøbt flistæpper og siddeunderlag. 

Send gerne en sms til Katrine 51 42 19 90, hvis du kigger forbi eller drop-in. 

Afholdes alle onsdage i oktober kl. 12-16 i Rødegårdsløkken 332

Malecafé

Slip fantasien løs i malecafèen. Anne er tovholder og inspirerer efter behov. Det er et forrum, som lægger op til at deltagerne kan inspirere hinanden i det maleriske/ billedlige udtryk med mulighed for at kombinere forskellige materialer, teknikker mm.. Kun fantasien sætter grænser.. Selvom du ikke er til maleaktiviteter, er du hjertelig velkommen alligevel! Husk krus til kaffe og te og tag gerne en madpakke med. 🙂

Tilmelding løbende også på dagen til Anne på sms 29 43 79 43 

(max 6 deltagere, – husk afbud hvis du er forhindret)

Afholdes torsdage d. 8. og 22. oktober kl. 11-14 i Nansensgade

Poetry Slam pa Teater Momentum 

Lars inviterer til sammen at gå på Teater Momentum og få en hyggelig aften i poetry slammens univers. I mødes kl. 19.00 foran Momentum og slammen begynder kl. 19.30 

Poetry Slam er en ordkonkurrence, hvor alle deltagere har 3 minutter og 10 sekunder til at fyre deres bedste ordkvad af, efterfølgende bliver der vurderet med point af udvalgte dommere blandt publikum. Kom og lav noget larm. Det er dig der bestemmer, hvem der skal hjem med sejren! 

Billetten koster kr. 30,- + gebyr køb i forsalg via link: 

http://www.teatermomentum.dk/event/poetry-slam-3/

Til tilmelding senest kl.18.30 på dagen til Lars på sms 25 53 65 92

Afholdes d. 10 oktober kl. 19-21.30 på Teater Momentum

“BEVIDSTHEDSPOESI”
Poetry Slammer Martin Anker vil denne aften optræde med sine digte eller “slams”.
Digtene har alle det til fælles, at de er skrevet som en konstruktiv bearbejdning af Martins fortid med afhængigheder, selvsabotage og benægtelse.
Martins digte er skrevet ud fra, hvad han har lært af nedturene og hvordan han gerne vil leve sit liv nu.

Martin vil prøve sit nye koncept “BEVIDSTHEDSPOESI” af hos At Danse Med Livet.
Martin har nemlig kun optrådt på denne måde, hvor han involverer publikum, en gang før.

Først vil Martin komme med en optaktshistorie til sit slam. Derefter kommer digtet og efter hver optræden vil der være åben for snak med deltagerne: Hvad genkender I fra Martins historie og digt? Kommer I i tanke om noget i forhold til jeres eget liv? Har I selv en lille historie, som I vil dele?


Martin håber at kunne skabe et rum af gensidig forståelse, sårbarhed og accept, som vil berige os efterfølgende.
Det er selvfølgelig også helt fint, hvis du bare har lyst til at lytte og være med det, der dukker op i dig.
Men der kan ske smukke ting, når vi deler og genkender og bruger poesien som det fælles tredje.


Efter showet vil der være kaffe og the, og her er der mulighed for at komme med feedback til Martin.

Martin vil muligvis tage en fotograf med til arrangementet, så du kan overveje, om du vil være med på eventuelle billeder og video.

Tilmelding senest d. 14. okt kl. 12.00 til Katrine på sms 51 42 19 90 – 10 pladser efter først til mølle.

Afholdes torsdag d. 15. oktober kl. 19-21 på Hunderupvej 103 (Aof ) – kom gerne lidt før, så vi kan gå i gang kl. 19.

Glædelig oktober, håber vi ses 🙂

Kærlige hilsner <3

At Danse Med Livet

Katrine Petersen/ frivilligkoordinator