Nyhedsbrev

Fællesskabet

At Danse Med livet

Nyhedsbrev november 2021

Hjertelig velkommen til november måned i ADML med fortælling om måneden der gik og kommende aktiviteter. God læselyst. 😊

Åbent hus

Den 6. oktober holdt vi åbent hus med mange fremmødte og god stemning. Der blev snakket og dekoreret i kreativt værksted. Lækkert hjemmebag blev nydt samt smagsprøver på æblemost. Der blev lyttet intenst til Bevidsthedspoesi og siden skrevet i skriveværkstedet. Vi sluttede dagen af med lodtrækning og mange glade vindere af de flotte præmier. Tak til alle deltagere for en dejlig dag. Tak til alle de frivillige som bidrog, tak til alle vores gæster og stor tak til vores sponsorer Tore True, Jørn Dalgård og Kirsten Ruth, som donerede henholdsvis Odensekalenderen og kunst til vores lotteri. Således fik vi via lotteri og kaffe- kagesalg tjent mere end 2000 kr., som bl.a. vil blive brugt til juleafslutningen.

Sindets dag

På Sindets dag mødtes vi en stor flok fra At Danse Med Livet ved rådhuset for at deltage. Det blev til nogle spændende timer med oplæg om bl.a. angst og ADHD.

Vi deltog også i Sindets Dags fotoudstilling med billeder fra Fællesskabs-staffetten og var derfor med i lodtrækning om 3 gavekort af 500,-. Vi var så heldige at blive udtrukket og gik hjem med et ekstra smil på læben.😊

Besøg på psyk.

I 2021 har ADML været en del af et brobygningsprojekt ”Styrket indsats for mennesker med spiseforstyrrelser”. I den anledning har vi præsenteret os og fortalt om foreningen for personale og siden besøgt indlagte og fortalt om foreningen på P50. Ved 2 besøg valgte vi og fik lov til dels at fortælle overordnet om foreningen og baggrunden for, at vi gør, som vi gør i foreningen, men også at præsentere en aktivitet ved en frivillig. – Det fælles tredje som vi mødes omkring.

Kursus for frivillige og møde om Råd for mental sundhed

På torsdag tager vi – frivillige og frivilligkoordinator på kursus på Borgernes hus. Kurset omhandler ”Egenomsorg og støtte til frivillige med brugerkontakt”. Vi glæder os til nogen spændende timer.

Senere samme dag vil vores nye bestyrelsesmedlem og konstituerede næstformand Kenneth Laursen deltage i infomøde om et forhåbentligt kommende nyt Råd for mental sundhed i Odense kommune. Det er Bedre psykiatri som vil informere.

Kender du nogen?

Inden for kort tid har vi desværre måtte sige farvel til vores frivillige som har været kreative tovholdere i krea-caféen og malecaféen. Derfor – kender du nogen, som kunne tænker sig at være tovholdere i en male- og kreacafé? Som tovholder skal man sætte en tryg ramme og inspirere efter behov og se muligheder i forhåndenværende materialer. Henvendelse til frivilligkoordinator for yderligere info. Katrine Petersen: mail katrineadml@gmail.com eller tlf. 51 42 19 90

Aktiviteter

Gåtur og hygge 😊

Helle inviterer til gåtur med efterfølgende mulighed for hygge med kreativ udfoldelse eller spil – kaffe og te. I mødes i Nansensgade 15/ Thuresensgade 35 kld. Der vil blive gået ca. 1- 1 ½ time.

Tilmelding til Helle på dagen på sms 61 40 27 49 senest kl. 12.00

Finder sted tirsdage d. 2. nov. , d. 16. nov., 30. nov. kl. 14-17

Onsdags syslen

Kom til åbent kreativt værksted, spil og hygge. – Måske du bare har lyst til at sidde og læse i en bog. Vi inviterer til samvær og frirum. Tag gerne madpakken med, så spiser vi sammen. 😊

Tilmelding til Katrine løbende på dagen på sms 51 42 19 90 undtagen

onsdag d. 17. nov. her tilmelding til Dorte på sms 24 65 49 48

Finder sted onsdage d. 3. nov., d. 10. nov., d. 17. nov., d. 24. nov. i Nansensgade 15/ Thuresensgade 35

Café – computerhjælp

Er det svært at finde rundt på computeren – nogle programmer som driller eller noget

på nettet som virker uoverskueligt, så vil Maria efter bedste evne hjælpe dig på vej.

Tag din egen computer med eller lån en computer i foreningen. Medbring gerne madpakke.

Tilmelding til Maria senest dagen før d. 3. nov. kl. 20.00 på sms 22 31 44 89

Finder sted d. 4. nov. kl. 11-13 i Nansensgade/ Indgang Thuresensgade 35 kld.

Skriveværkstedet

I skriveværkstedet undersøger vi, hvad små skriveøvelser, delinger og det fælles tredje kan gøre ved rummet mellem os. Vi laver kreativ skrivning; det betyder, at vi skriver uden om det svære i vores liv og fokuserer på gode værdier, idéer, egenskaber, oplevelser. Vi arbejder med sanser, følelser og detaljer. I Kærlighedskassen er der plads til at give kærlighed til alt det, der er svært, hårdt og godt lige nu. 
I skriveværkstedet arbejder vi bevidst med det sprog, vi bruger. Vi taler ud fra os selv og arbejder med spejling og genkendelse af de andre deltagere. 
Du behøver ikke at have erfaring med at skrive for at deltage. Bare du er nysgerrig, åben og har lyst til at lære noget nyt og danne fællesskaber. 

Tilmelding til Martin på dagen kl. 12.00 på sms 30 59 63 60


Finder sted torsdage d. 4. og d. 18. nov.  fra 14-16. i Nansensgade/ Indg. Thuresensgade 35 kld.

Fællesspisning og søndagshygge

Frank og Maria inviterer til fællesspisning og søndagshygge i Rødegårdsløkken. 😊

Menuen står på sammenkogt ret, hvis man er veganer, er der mulighed for en vegansk udgave – husk at gøre opmærksom på det i så fald. 

Haven er åben fra kl. 12.00 og der spises kl. 13.00. Medbring rigeligt vand (evt. kaffe/te) dyb tallerken, kniv, gaffel og ske samt krus. Husk varmt tøj – lag på lag.

Hvis vejret bliver for vådt rykkes arrangementet til Nansensgade/ Thuresensgade.

Tilmelding til Maria på sms 22 31 44 89 senest dagen før kl. 12.00

Finder sted søndag d. 7. nov. kl. 13.00 i Rødegårdsløkken 332

Bog- og skrivecafé

Monika og Lars inviterer til bog og skrivecafe, hvor der er mulighed for at tale om og dele interessen for den gode litteratur og lyrik. Du kan tage en bog med, som du vil anbefale eller dit yndlingsdigt, og man kan også medbringe egne skriverier med mulighed for feedback. Til tider kan vi også lave skriveøvelser.

Tilmelding til Lars på 25 53 65 92 senest kl. 16.00 på dagen

Finder sted tirsdage d. 9. og 23. nov. kl. 19-21 i Nansensgade 15 / indgang Thuresensgade 35 kld.

Malecafé og krea

Kom og mal løs, klippeklister eller måske du har noget du sysler med, som du vil arbejde videre på. Alle kan være med!! Tag gerne madpakke med, så spiser vi sammen. 😊

Tilmelding til Katrine på dagen kl.10.30 på sms 51 42 19 90

Finder sted torsdage d. 11. og 25. nov. kl. 11-14 Nansensgade/ Indgang Thuresensgade 35 kld.

Udflugt og besøg i Kerteminde i galleri og værksted.

Kære medlemmer af ADML

Det vil glæde Lene og mig at se jer på besøg hos os den 20. november i vores værksted i Kerteminde. Her får man chancen for at se, opleve, høre om og tale om de mange forskellige kunstneriske objekter vi selv laver. Der er oplevelser både ude og inde. 

Der bliver mulighed for en miniworkshop og hvis vejret er til det en lille tur til stranden.

Alt er uforpligtende og hvad du har lyst til. Der er plads til 8 personer i bilerne, så skynd jer at melde jer til. Vi mødes kl 10.50 ved parkeringspladsen ved Rødegårdsløkken overfor plejecenter Havebæk. Man medbringer selv madpakke. Vi kører fra Kerteminde igen ved ca 15.30- 16 tiden. Turen er gratis – koster kun deling af benzinudgifter.

Jeg har skrevet lidt om min måde at tænke kunst og kreativitet på. Læs det eller spring det over. Du er velkommen under alle omstændigheder😊Der er mulighed for at se lidt af det jeg laver på https://www.facebook.com/skilderiet/

Jeg arbejder med alle former for maleri, collage, foto og skulptur. Derudover er jeg glad for at spille og synge, skrive tekster og i ny og næ arbejde med lidt drama. Ud over arbejdet med kunst har jeg snart 40 års erfaring som pædagog, hvor jeg har nydt at være sammen med alle slags mennesker i alderen fra 3 måneder til 101 år. 

At tegne, male, lave skulpturer, collage osv er som at arbejde med et sprog, hvor du kan lære, opleve og forstå dig selv på nye måder. Sproget kan også bruges til at kommunikere med andre mennesker på nye og overraskende måder.

Det, jeg interesserer mig for er ikke teknik – det handler ikke om at kunne tegne en ged eller en hest. Det handler mere om at finde ud af, hvad jeg gerne vil fortælle, hvilke følelser jeg vil formidle, og hvad der virkelig betyder noget for mig. Og hvis man vil være teknisk dygtig skal man bare øve sig. Det bliver man aldrig færdig med.

Mit kunstneriske univers er fyldt af oplevelse, glæde, forundring, nysgerrighed og frihed for regler. I den kreative verden er vi alle verdens herskere og skabere. Min verden er i farver. Mange farver. Ofte spørger folk mig om jeg har været i Mexico, i Australien, på Bali, i Afrika, ja hele verden. Det har jeg ikke. Jeg henter mit materiale fra min barndoms glade sanselige oplevelser. Jeg søger til stadighed at være i kontakt med den store glæde, som har fyldt mig den første gang jeg jomfrueligt mødte en sansning af farve, form, lugt, smag osv.

Kunstnerisk kreativitet opstår, når man gennem et medie bearbejder sine følelser, fortællinger og værdier, så man bliver klogere på sig selv. Hvem man var. Hvem man er. Hvor man vil hen.

Til tider mødes produktet med interesse fra andre og muligheden for dialog opstår og eksistensens ensomhed brydes og bliver mindre ubærlig.

Mit kunstneriske projekt handler om at påvirke de mennesker jeg møder med mine værker til at indgå i en dialog, der kan give nye oplevelser og sansninger og dermed få et ændret blik på den verden, de møder. Ultimativt ønsker jeg, at alle mennesker oplever at blive kaptajner på deres livs skib – og lever deres liv uden at ligge under for normer og gruppepres. Jeg har en ambition om, at alle mennesker bliver aktive kulturskabere. Jeg synes, der er for mange passive kulturforbrugere som fodres med en kulturel og økonomisk elites normer og værdier. 

Venlig hilsen  Jørn Dalgaard Jensen

Tilmelding senest dagen før kl. 12.00 til Katrine på sms 51 42 19 90

Finder sted lørdag d. 20. nov. kl. 10.50 – ca. 15.30/16-tiden

Det var alt for denne gang og ikke så lidt.

Vi glæder os til at se dig. <3

Kærlige hilsner

At Danse Med Livet 😊